Vanilla Twillight: 2011

Cute & Top Bloggers

Saturday, December 17, 2011

Sukanya lagu nie!

Sambil mendengar lagu yang disukai...

Ieyayayoooooooo..
dus..dush .. haha
opss lupa bg salam...
Assalamualaikum..

erk.. today Kak Siti nak kong lagi yang Kak Siti jumpa...
Sedap oo lagu nir..
Cer korang dengar ..


Tajuk: Ya Sudahlah
Penyanyi: Bondan Prokaso And Fade To Black.



Ketika mimpimu yang begitu indah
Tak pernah terwujud ya sudahlah
Saat kau berlari mengejar anganmu
Dan tak pernah sampai ya sudahlah
Reff:
Apapun yang terjadi
Ku ‘kan slalu ada untukmu
Janganlah kau bersedih
Cause everythings gonna be ok
Satu dari sekian kemungkinan
Kau jatuh tanpa ada harapan
Saat itu raga kupersembahkan
Bersama jiwa cita-cita dan harapan



Thanks for reading ! Do drop some comments!

Saturday, December 10, 2011

Gerhana Bulan Penuh.. Subhanallah

Assalamualaikum..

{Sambil merenung ke langit ...}
Hehe..
Dengan semangat membuka bicara post kali nie..

Pa khabar semua..
Kak Shie menjangka korang2 pown sihat malah tengah mengushar-ushar kat langit atas sana tuh..

As u all know lah kan.. (10 Disember 2011)
Djangka kan malam nie akan terjadi nye gerhana bulan ..
So cepat berlari ke luar lihat di atas sana.haha..




Thanks for reading ! Do drop some comments!

Saturday, November 26, 2011

Selamat Menyambut Awal Muharram!

  
Muharram.. islamic month


DOA AKHIR TAHUN HIJRAH


Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib  pada akhir bulan Zulhijjah.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :"Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun"  


                           


DOA AWAL TAHUN

Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :"Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan  dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan".




Thanks for reading ! Do drop some comments!

Wednesday, November 23, 2011

La Tahzan~Jangan Berdukacita... Allah BersamaMu..


nukilan dari www.pakarcinta.com/

LA TAHZAN!

Berikut adalah senarai doa-doa dari sunnah yang boleh dibaca ketika kita menghadapi keadaan yang sangat sedih.


Maksudnya:
“Tiada Tuhan yang berhak disembah selain Allah, Yang Maha Agung dan Maha Lembut, Tiada Tuhan yang berhak disembah selain Allah, Tuhan ‘Arasy yang agung. Tiada Tuhan yang berhak disembah selain Allah, Tuhan langit dan bumi dan Tuhan ‘Arasy yang mulia”
(HR Bukhari 7/154 dan Muslim 4/2092)

Maksudnya:“Ya Allah, rahmat-Mu aku harapkan, janganlah Engkau serahkan (segala urusanku) kepada diriku walau sekejap mata, perbaikilah segala urusanku, tiada Tuhan yang berhak disembah selain Engkau”
(HR Abu Dawud 4/324, Ahmad 5/42, Shahih Abu Dawud 3/959)




Thanks for reading ! Do drop some comments!

Friendships

Assalamualaikum..
Lama tak bersua kan?
Kak Siti baru habis final exam..
Habis sudah sem 1 ..
Cepat sungguh masa berlalu...

Tetiba hati Kak Siti terdetik nak cerita pasal friendship...
Tapi Kak Siti tak mau korang baca ..
Tapi nak korang tengok gambar2 nie .. dan korang tafsir kan apa yang korang dapat..
semoga terhibur~!

Loading..................................




Thanks for reading ! Do drop some comments!

Saturday, October 15, 2011

Nikmat Sihat

Assalamualaikum..
Kalian semua apa pakabar?
Sudah makan ka?
Alhamdulillah kita dapat bertemu lagi dalam keadaan sihat walafiat...


Kak Siti sini alhamdulillah sihat...
TApi yang tak beshnya, family Kak Siti tak berapa sihat..
Satu family akak demam..
Terkejut akak..
Sebelum ni jadi jugak begitu...Masa akak Siti kat asrama dulu..
KAdang-kadang akak Siti terfikir ...kenapa family akak semua asik sakit demam masa akak tiada?
Dah banyak kali kot jadi cam gitu...tengok-tengok dapat berita yang family demam..
urm.. akak risau jugak..




Thanks for reading ! Do drop some comments!

Tuesday, October 11, 2011

10 Surah dapat Menghalang daripada 10 ujian Besar Allah

Assalamualaikum!!
Bertemu kita ag..
Selalu gelisah??
TAk tentu arah??
Diuji dengan bermacam-macam duagaan??
Semua perkara kat atas bermain2 di fikiran anda??
Usually ,.. bila bermasalah kita akan kembali ke asal.. biasalah adat manusia ...
Bila senang , terlalai...
tapi yang KAk Siti nak ceritakan kali nie ialah...
pasal MAnfaat Surah..


KIta selalu dengar atau membaca al-Quran .. tapi kita jarang sekali mengetahui manfaat2nya ..
So direct terus to the story...
Ada sepuluh Surah yang dapat menghalang kita daripada ditimpa ujian atau bala besar..
Sama2 kita dapat mengamalkan..






Thanks for reading ! Do drop some comments!

Sunday, October 9, 2011

Antara CINTA dan KENTUT...

 Apa khabar semua??
Sekian lama kak Siti tidak meng hapdate kat diri di ruangan sini..
Kak Siti bukan ape .. cuma banyak perkara berlaku..
Macam- macam dah mematangkan kak Siti sampai nak blogging pn terlupa huhu..
Apa pown kali kak Siti nak bagi kata-kata .. 

Antara CINTA dan KENTUT...
 Selamat membaca! 

Lets go!



Thanks for reading ! Do drop some comments!

Friday, September 16, 2011

Murtad kerana Cinta~ Kes Nor Aisyah Bukhori

Astaghafirullah..
Kerana cinta durjana manusia .. ada sampai sanggup berbuat demikian..
Kini baru ku sedar, cinta manusia boleh menyesong kan diri kita..
Peringatan ni saya buat  utk semua terutamanya pada diri saya sendiri sebagai seorang wanita Muslim..

Kes nya begini...

Aisyah bukan kes pertama murtad, sebelum ini dah beratus kes timbul tetapi ditutup oleh pihak tertentu. Setakat kes Aisyah, dah 40 fail murtad dikendalikan oleh peguam Zulkifli Nordin.
Mengapa kes Aisyah ini kita rasa ralat sangat? Kes ini satu simbol yang tunjukkan pada kita orang Melayu. Sistem pertahanan akidah kita amat rapuh. Akidah kita diserang ditubi dari segala sudut. Yang kita tak nampak dengan menggunakan system perundangan dan kehakiman kita sendiri.
Kes ini boleh dilihat dari 2 sudut. 1. Bagaimana orang macam Aisyah boleh murtad 2. Bagaimana orang kafir laknatullah boleh menggunakan sistem hakiman kita untuk merampas anak orang Islam untuk dimurtadkan?

Apa yang berlaku kepada Haji Bukhari setelah 25 tahun didik anak dengan pengisian Islam yang hebat. Sedang dia mengimamkan sembahyang terawih di masjid tahun 1997 anaknya dimurtadkan di rumah.
Aisyah adalah gadis Melayu biasa yang didedahkan dengan ilmu yang sepatutnya. Dalam keadaan macam tu, dia takkan murtad.
Dihantar ke sekolah agama, dia belajar hingga tingkatan 6 atas dan boleh melayakkan diri jadi ustazah kalau dia hendak, dan layak melanjutkan ke peringkat Universiti Al Azhar kalau dia hendak.
Dia dibesarkan dalam suasana yang bapanya imam. Datuknya juga imam yang dah berpuluh tahun imam Haji Tahir. Dia juga hafal surah Yasin. Dalam ertikata, tahu ayat apa, surah ke berapa yang dibacanya, ayat apa yang jadi azimat, semua dia tahu. Itu hebatnya Aisyah. Surah Sajadah pun dia hafal .



Thanks for reading ! Do drop some comments!

Sebuah Pertemuan Bermakna

Album : See You D IPT
Munsyid : Unic
http://liriknasyid.com



Ketika diri mencari sinar
Secebis cahaya menerangi laluan
Ada kalanya langkahku tersasar
Tersungkur di lembah kegelapan

Bagaikan terdengar bisikan rindu
Mengalun kalimah menyapa keinsafan
Kehadiranmu menyentuh kalbu
Menyalakan obor pengharapan

C/O 1:
Tika ku kealpaan
Kau bisikkan bicara keinsafan
Kau beri kekuatan, tika aku
Diuji dengan dugaan?
Saat ku kehilangan keyakinan
Kau nyalakan harapan
Saat ku meragukan keampunan Tuhan
Kau katakan rahmat-Nya mengatasi segala




Thanks for reading ! Do drop some comments!

Saturday, July 30, 2011

Tempat baru ku....

assalamualaikum..

hai.. dah lama eh Shiety dah xupdate blog kan??huhu
Im so sorry coz Shiety sekunk nie dah masuk U..
U ape ??
UniKL jer...
alahai...busy nye dier.. hehe..

Ok lah... secara rasmi terang terangan Shiety gtahu lah di mana Shiety berada sekunk nie..
Shiety berada di Kajang ...
Shiety dapat tawaran Uitm tapi Shiety tak berminat dengan kos itu..
tapi Shiety sangat berminat dengan kos Shiety sekrang nie iaitu ........


Di UniKL Mestech ...huhu..

Mula-mula agak sccccaaary la sebab masuk sensorang kat c2...
Memang rasa tak kenal sesiapa la...
Rupanya sangkaan Shiety meleset....
Ada lebih kurang 4 ataw lima orang budak sekolah Shiety masuk c2..
Memang xdapat disangkakan...
Alhamdulillah ada jugak kawan dari sebelah utara no... hehe

Seronok jugak la...
selain tu dapat kenai kawan kwan lain...
Tula kenangan ari pertama di UniKL..
pastu beredar ke asrama lak....
Fuhh penat jgk la
sebab jauh dari Mestech...
Ehh korang lari ke???haha
Xde la .. Shiety mne lari just naik bus je ..hehe..

Sesampai Shiety di sana, Shiety pown agak terkilan..
rupanya lelaki dan perempuan duk sekali seblok..haha
Mula-mula agak takut tapi jikalau pandai jaga.. Insyaallah la..selamat...



Thanks for reading ! Do drop some comments!

Tuesday, July 12, 2011

#2 Wordless Wednesday

Assalamualaikum..

There Are More Pics For U...
Lets comment ok!







Thanks for reading ! Do drop some comments!

Octopus vs Squid

Assalamualaikum..
Dah lama eh blog nie tak berupdate..huhu
Sedih jer Shiety tengok.. tapi nak buat camna..
Shiety sangat sangat la busy...
Adess....
Sampai pening kepala dibuat nya..

Akhirnya boleh jugak Shiety update blog Shiety nie..
Rasa rindu pun ada...huhu..

Ok kali nie.. Shiety nak berkongsi fakta dengan u all..
Mengenai sotong dan kurita .. eh silap... kurita dah sotong..

Let check it out...




Thanks for reading ! Do drop some comments!

Tuesday, July 5, 2011

#1 Wordless Wednesday

Assalamualaikum..
Gambar kali nie....










Thanks for reading ! Do drop some comments!

Sunday, June 26, 2011

KELEBIHAN BULAN REJAB




DOA BULAN REJAB


[Hadis riwayat Ahmad dan at Tabrani, daripada Anas]

KELEBIHAN BULAN REJAB

Sabda Nabi s.a.w.: Hendaklah kamu memuliakan bulan Rejab,nescaya Allah muliakan kamu dengan seribu kemuliaan di hari kiamat.

Sabda Nabi s.a.w.: Bulan Rejab Bulan Allah, Bulan Sya'aban bulanku & bulan Ramadhan bulan umatku. 

Kemuliaan Rejab dengan malam ISRAK MIKRAJnya, Sya'aban dengan malam NISFUnya Ramadhan dengan LAILATUL-QADARnya. 




Thanks for reading ! Do drop some comments!

Tuesday, June 21, 2011

Nenas Oo Nenas

Auwchakkk!!
Assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh semua.....

Korang suka makan nenas tak?
Mesti ade yang suka dan ade jugak yang tak suka kan?
Tapi Shiety bolehlah kata nak suka...
Mula-mula tu memang tolak tak mau nenas dalam rojak..siap kelas2 buah abis g2..

Tapi kalau macam saja nenas lepas buang kulit lagi lebih sedap ++!
Seriusly Shiety da suka kat nenas ni haha..
tak tipu...lagipown nenas nie...
Banyak Vitamin C..
Sesuai untuk orang yang kurang Vitamin tuh haha..




Thanks for reading ! Do drop some comments!

Monday, June 20, 2011

Jom Join Bloglist Cik Bunny!

Assalamualaikum....
Haa.... ade dah pun Shiety nie.. hehe..

Lama dah Shiety xjenguk blog Shiety nie..
Rase rindu pown ade...
Shiety busy ckit la chayunk2 korang...

Ade masa Shiety aktif kembali okeh??

Taaappi...
Sebelum tuh Shiety nak ajak korang masuk bloglist..
Bloglist .. bloglist dan bloglist....

Memang Shiety tak pernah jemu jemu ngan bloglist...
yela..
Nanti Shiety wat bloglist senirik ye...
Korang lak kena join hahaa...
Law tak, Shiety tembak korang.. haha

Edehh...

oklah..
TAk mau cakap manyak...
Ni dia gambar link nya..
Click okeh..



Thanks for reading ! Do drop some comments!

Saturday, June 18, 2011

Mas Ahmad Safwan Ajak Masuk Bloglist

Assalamualaikum !!!

Weyy Weyy Mas Buat Bloglist Baru lah!

Tak caye?? Korang boleh refer sini...
Banner Bloglist Baru Mas Ahmad Safwan
I bet korang pun mestilah kenal Mas kan?
Bukan budak noob baru lah..
Dia dah lama dah..
Bab-bab tutorial banyak dia bagi tips taw... Dan easy to follow..

Suka sangat dengan blog dia...Kreatif cantik menarik...
Maklumlah budak terror computering nie..
Semua leh buat kan...
Tu lah Shiety pown nak ajak korang join sekali nieyh..
Jangan malu-malu .. jangan segan segan..
Mas nie baik orang nye... selalu membantu...
Saya tag semua follower saya ...
Jom terjah masuk kita masuk bloglist dia ! :)

Nama blog : NiteDreamingOfLife
Url blog : http://st0ryofmine.blogspot.com/




Thanks for reading ! Do drop some comments!

Thursday, June 16, 2011

Aiseyman, Aku serius lah!

Assalamualaikum...
Hari nie mood Shiety kurang baik..
Kalau mood korang kurang baik Shiety nasihatkan tak payah la baca ..
Ni cuma luahan rasa Shiety sahaja...

Aku sangat sangat sedih kot...
Tak sangka... 
Begitu namanya kawan...
Bercakap buruk.. 
Mengata...
Di belakang aku dlu...
Kini jelas depan mata...

Hari nie... Niat Aku baik...
Nak war-warkan keadaan semasa di group di FB..
Beware dengan si Hacker Anonymous tuh..
So .. nak bg attention aku just paste jer la Photo list yang dah kena hack tuh..
aku ingat kan diorang akan bincang-bincang or talk about dat stranger tuh..
Rupanya... diorang mengutuk aku ..
Tuduh aku ni is dat thing!! WatThaFFFFF!



Thanks for reading ! Do drop some comments!

"Jom request doodle PERCUMA"

Assalamualaikum...
Hurm ..alhamdulillah lah kan...
Shiety tengok Hacker Anonymous tu dah  tak mengganas lagi...
Tapi Shiety kena la watch out jugak kan...
Dah Shiety tukar password Shiety tuh...panjang-panjang tuh haha...

Okey3...
Kali nie Shiety dah tak larat membebel tapi Shiety nak request sesuatu kat someone nie..
Apenye Shiety oi??

Nie ha..
Shiety nak request doodle kat Si Cempaka nie...
Yola.. Shiety mana reti nak wat doodle ni...
Dapat request kat orang bole la huuhuu...

Ni link dia...

Doodle yang Shiety nak dua jenis.. Gurl dan Boy...Boleh ?? hehe



Thanks for reading ! Do drop some comments!

Tuesday, June 14, 2011

Banana Bread..........

Salam kembali!
Tengok tu..
Shiety dah jadi monyet ... hehe kah kah kah
Ni la akibatnya asyik duk makan pisang jer ..
Ape la Shiety nie kan..
Ok sebab Shiety dah minat makan pisang nie..
Ape kata kalau kita buat....
Banana Bread???




Kita nak buat nie dalam 4 -6 orang  jer...
So yang selebihnya ... 
Pergi buat sendiri hehe..



Thanks for reading ! Do drop some comments!

Rasa bergoyang lah!



Salam semua...
Korang dah dengar berita pagi tadi kan?
Terkejut woo Shiety...

Ape lagi law bukan ..
Gempa Bumi..

Ehsan  Mr google


Dahsyat  betul..
Dari mana Shiety taw nieyh?
Pagi tadi Shiety bukak la berita tv3 tuh...
Sesaja nak tengok tv...

Sampai jer kat berita laporan semasa tuh..
Shiety pun tengok ...
Owh.. Sumatera Utara berlaku gegaran ...
Owh gegaran kat Indonesia tak per lagi tuh..
Tapi gegaran nyh turut dirasai oleh rakyat di Semenanjung Malaysia 
Antara kawasan kat Malaysia yg rasa gegaran tu Melaka, Negeri Sembilan, Perak, Putrajaya dan Selangor..



Thanks for reading ! Do drop some comments!

Monday, June 13, 2011

Hanya Blogwalking Sahaja Malam Nie


Salam korang!
Dah baca tajuk atas tu?hehe..
Ok3..
sorilah.. malam nie Shiety tak update cerita papown..
Cuma nak spend time blogwalking dan nak tidur awal sikit..
Shiety dah jadik batwoman dah dua tiga ari nie..
So Shiety agak capek la..huhu

Ok ..apapown korang layan lah lagu bawah nie kalau korang suka..
Shiety pown ngah dengar lagu nieyh sekrang..
Ok .. daaa~
Wsalam..





Thanks for reading ! Do drop some comments!

Sunday, June 12, 2011

Nasi Lemak Kukus



Nasi Lemak Kukus

Agaknya korang pernah dengar tak?
Mesti ade yang pernah dengar kan..?
Serius sangat sedap..
Kak sepupu Shiety suka sangat makan Nasi Lemak Kukus ni..

Tapi sekarang kan ade Hot Topik berkenaan Nasi Lemak nie..
So kenalah kurang kan makan..
Cuma sekali sekala masak nasi lemak ni ..apa salahnya kan?

Jom kita try buat..


Paparan google











Thanks for reading ! Do drop some comments!

Saturday, June 11, 2011

Ujian.. Semuanya Allah Dah Tentukan....


Macamana iman korang ari nie?
Hope Iman korang lebih baik dari semalam...

Alhamdulillah.. 
Shiety ada sedikit perkongsian ilmu untuk diri sendiri dan jugak korang..

Berkenaan..
Ujian Allah SWT..
Kadang-kadang kita pertikaikan..
Marah, Benci, Geram, Sakit Hati sume-sume tu terpampar apabila kita ditimpa masalah serta diuji...
Sedangkan kita tak tahu ...
Setiap apa yang kita terjadi mempunyai hikmahnya sendiri...

Kat sini.. Shiety nak kongsikan berkenaan ..
Soal Jawab Persoalan Kita Mengenai Ujian Yang Allah Takdirkan...
Berdasarkan Tafsir Al-Quran dan Hadith Rasulullah SAW...
So, diharapkan dapat kita berfikir dan bertindak waras...
Walaupun sedang diuji...



Thanks for reading ! Do drop some comments!

Friday, June 10, 2011

Jom Sertai Bloglist Luqaz!






Welcome & Good Morning EveryOne...!!!

How Are You today?
Hangat ke tak hangat??
Hopefully Sumer-sumer blogger Bless Of  Lurve la..


Without Wasting Time...
Shiety nak bagitahu yang..



Thanks for reading ! Do drop some comments!

Teett... Header Baru ..!





Salam Blogging & Berblogwalking Sumer!


Tengok suda.. Ta payah click eh hehe..



Yeay.... Ops! Alhamdulillah....
Seperti korang nampak sume...
Shiety ada header baru...
Oh yeah .. hehe..

Hurm... mungkin pada korang ..
Korang akan cakap... Eleh ... Header baru jer pown .. aku pown leh buat.. Kacang jer!




Thanks for reading ! Do drop some comments!

Tuesday, June 7, 2011

Bila Mood Happy Bertukar Menjadi Bengang....

Salam ceria semua!
Ha... blog shiety berlagu kan..??
Syiok dak haha..
Nie gara-gara NORA ELENA la...
Kemunculan si dia  dah buat ramai yang tergila-gilakan dia...
Serius ly I've been addicted to that drama eventhough I lah paling ketinggalan dan jarang ikuti sebelum nie..
Amazing kan?

.....Haha....
Enough of dat..
Bukan mood shiety nak st0ry yang happy nie ..
~waaa~

So.. duduk diam-diam!
Dan Listen to me!
Or else!
U will suffer! Hahaha
Kinda cruel and evil 


Dengan Muka Bengang !!

Sila amik perhatian!! Saya bengang sungguh!!






Thanks for reading ! Do drop some comments!

Sunday, June 5, 2011

Im Soo Soorry..

Salam kembali u all!!
Apa khabar??Huhu..
Da lama kita x bersua...
Harap korang khabar baik jugak lah mcam shiety nie ye...


Tak nak cakap dengan shiety..
Ape??
Korang merajuk??
Kenapa??



Ha.. Shiety tahu la shiety xhapdate blog sesangat lelama dah..
Shiety mintak maaf la pasal shiety sibuk eh shiety xdapat nak hapdate blog lagi..
Pasalnya...Shiety ngah bercuti.. dan shiety xbawak laptop sekali..
Tu yang shiety xdapat nak hapdate...
sOO...



Thanks for reading ! Do drop some comments!

Saturday, May 28, 2011

(= cikkecikpunYebLog =): hollaaaaaaa !

(= cikkecikpunYebLog =): hollaaaaaaa !: "korang korang , kite sudah try ini facebook malaysie , HAHA same kan macam facebook mark uh ; just warne jea laen ; tengok nie >>> ..."



Thanks for reading ! Do drop some comments!

Kuih Keria Quaker Oats

Salam to All My Readers!

Ish dah lama kan shiety x hapdate blog...
Apelah shiety nie.. Pemalas!! Huhu..
Buka kek gitu dong..
Shiety tadi sbuk2 nak kemas blog skit...
Menengok-nengok apa yang kurang..
Tengok2 dah jam 5 pagi.. Waaa..
Shiety xtdoq ag nie huhu..
Dah la panas semakin hari nie..
Xboleh tiduq...


bebel lagi shiety nie aish!
Ok2..stop it shiety...
Now , let move on to the title above...

Kuih Keria Quaker Oats

Pernah try x korang...??
Kalau pernah try xpayah nak bukak entri ag... bukak entri lain pulak hehe..
Kuih nie sesuai la untuk orang yang obesiti macam shiety nie..
Opps! kantoi suda..




Thanks for reading ! Do drop some comments!

Thursday, May 26, 2011

Hati-hati...7 Perkara Yang Boleh Menggagalkan Hubungan Cinta Anda

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Setelah shiety berblogwalking selama beberapa ari nie....
Ada beberapa tips yang shiety nak share ngan korang...
Berkenaan pasal cinta yang hampir-hampir gagal..

Korang pernah hadapi x?




Cinta terhalang .. eh... ??
Bukanlah....
cinta  hampir sekerat jalan??

Dan..
Dan..
Dan..




Thanks for reading ! Do drop some comments!

Saya Nak Join Bloglist andyhowtt

Salam tengah malam semua!

Sebelum itu, shiety nak tanya...
Siapa yang bila nak berblogging atau blogwalking dia akan buka fb nya?
Siapa??
Angkat tangan cepat!!hehe

Ok shiety pun begitu..
Tadi shiety ada la terbuka kononnya fb shiety...
Saja nak usha-usha..
tengok-tengok shiety ternampak ..
Eh ada join blogslist nie...
Nampaknya shiety dah gila berbloglist nie huhu...
Tengok.. dah brapa post shiety wat pasal segmen dan bloglist dah nie..
Ape kehal nye shiety nie??




Thanks for reading ! Do drop some comments!

Wednesday, May 25, 2011

Saya Blogger Malaysia Yang Berinformasi

Salam 1 Malaysia!

Korang buat ape tue?Tengah memasak untuk tengah ari ker??
Hehe..
Sambil2 memasak tue... mai la baca entri shiety nie..

Ari nie shiety masih lagi agak sebuk dan fening2 lalat..
Shiety xrasa nak buat entri yang panjang meleret-leret macam sebelum nie..



Ok.. disini syarat nya suruh shiety menyatakan tujuan shiety berblogging..
Salah satu nya ialah...




Thanks for reading ! Do drop some comments!

"Segmen mencari 100 blog list utk dilawati"

Salam Semua!

Ni How Ma?
(apa khabar kamu?)

Hari nie shiety sesangat lah busy... tetapi.. busy2 shiety pown shiety xnak abaikan blog..
so, ari nie shiety nak join segmen...

Segmen dari Jokergurl..



Ringkas bukan??

Syarat-syaratnya pown mudah.. dan senang...
Dateline nya pun masih buka rasanya...



Thanks for reading ! Do drop some comments!

Sunday, May 22, 2011

Aduhai.. konfiusnya shiety...

Salam Semua!

Bersua lagi kita... Kali nie pulak shiety nak minta tolong korang..
Nak tahu ape dia??

Teruskan membaca ye...



Thanks for reading ! Do drop some comments!

Saturday, May 21, 2011

Award For The First 100th Follower!

Salam semua!

Tik tok! Tik tok! Masa berlalu dengan pantas kan..Tengok-tengok blog shiety yang tidak sehebat mana ni pun dah mencapai 100 orang follower! Makaseh ek semua follower shiety yang shiety chayunk2 nie .. hehe


 Bagi shiety yang sememangnya pemalas nak blogwalking dan update blog nie, memang terasa terharu gak la sebab shiety bukanlah seorang yang pandai bab IT nie.. Masih fresh lagi kat sini..Bila dah tengok blog shiety yang tak seberapa nie tetiba jer shiety terfikir... Nak bagi award lah kat korang sume...*Without any condition / regulation ok!*tak payah nak wat entri ker ape.. just hambik jer hehe...Baik kan cik shiety nieyh hehe..



Thanks for reading ! Do drop some comments!

Thursday, May 19, 2011

Pesanan dari Abang Sepupu Ku..



Salam! Kali nie Shiety nak berkongsi pesanan abang sepupu shiety yang pernah bagi info ini...
Semoga kita kenal tanda-tanda KHIAMAT ini..
Dan  kita semakin bersiap sedia kerana kita tidak tahu bila ianya terjadi...


 



Thanks for reading ! Do drop some comments!

Nur Kasih The Movie.. kini di pawagam

DSalam semua!
Oke.. korang dengar tajuk nie msti xsabar-sabar nak tahu kan?

Baiklah.. shiety akan bagi sinopsis kat korang n beberapa lagu-lagu tema best utk korang oke..
Mari kita terjah ok...!






Thanks for reading ! Do drop some comments!

5 Tanda-tanda Kritikal Pesakit Tidak Ambil Kisah

Salam & selamat bertemu kembali semua!
Hari ini shiety nak cerita tanda-tanda kritikal yang ramai orang kurang ambil perhatian sehingga boleh menyebabkan penyakit akan lebih parah dan lebih teruk boleh menyebabkan maut.
So... do take a note about what am I saying below ok?

Permasalahan sebelum hampir serius haruslah dirujuk kepada doktor .
Ingat mencegah lebih baik dari merawat!!


Sebelum itu, ada sebuah kisah yang shiety ambil dari Reader's Digest supaya korang boleh ambil iktibar dan tingkatkan kesedaran kita bersama.




Thanks for reading ! Do drop some comments!

Monday, May 16, 2011

Warkah Buat Guru

Salam semua...

Post kali nie shiety nak buat yang serba ringkas jer sebab entah napa shiety sangat sibuk nak buat macam-macam...

Ni pun sebab nak ambil kesempatan nak wish ..
     SELAMAT HARI GURU SEMUA !!

Korang pun tawu kan Tema Sambutan Guru kita kali nie...
sumpah korang kena tahu... sebab shiety yang da xsekolah nie pown tahu..


'SeLaMat HaRi GuRu ' ~ Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara


  Actually ...Shiety xberapa suka nak panggil guru...



Thanks for reading ! Do drop some comments!

Monday, May 9, 2011

Resipi Masakan Suri rumah

Cik Shiety sekarang tengah bercuti...
Cuti nak tunggu masuk ijazah bulan 9 nie katakan...
jadi cik shiety menganggur je kat uma...
Nak cari keja lesen pun xambil2 ag macam mana nak p keja kan?
Tu lah masalah nye..





Thanks for reading ! Do drop some comments!