Vanilla Twillight: June 2011

Cute & Top Bloggers

Sunday, June 26, 2011

KELEBIHAN BULAN REJAB




DOA BULAN REJAB


[Hadis riwayat Ahmad dan at Tabrani, daripada Anas]

KELEBIHAN BULAN REJAB

Sabda Nabi s.a.w.: Hendaklah kamu memuliakan bulan Rejab,nescaya Allah muliakan kamu dengan seribu kemuliaan di hari kiamat.

Sabda Nabi s.a.w.: Bulan Rejab Bulan Allah, Bulan Sya'aban bulanku & bulan Ramadhan bulan umatku. 

Kemuliaan Rejab dengan malam ISRAK MIKRAJnya, Sya'aban dengan malam NISFUnya Ramadhan dengan LAILATUL-QADARnya. 




Thanks for reading ! Do drop some comments!

Tuesday, June 21, 2011

Nenas Oo Nenas

Auwchakkk!!
Assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh semua.....

Korang suka makan nenas tak?
Mesti ade yang suka dan ade jugak yang tak suka kan?
Tapi Shiety bolehlah kata nak suka...
Mula-mula tu memang tolak tak mau nenas dalam rojak..siap kelas2 buah abis g2..

Tapi kalau macam saja nenas lepas buang kulit lagi lebih sedap ++!
Seriusly Shiety da suka kat nenas ni haha..
tak tipu...lagipown nenas nie...
Banyak Vitamin C..
Sesuai untuk orang yang kurang Vitamin tuh haha..




Thanks for reading ! Do drop some comments!

Monday, June 20, 2011

Jom Join Bloglist Cik Bunny!

Assalamualaikum....
Haa.... ade dah pun Shiety nie.. hehe..

Lama dah Shiety xjenguk blog Shiety nie..
Rase rindu pown ade...
Shiety busy ckit la chayunk2 korang...

Ade masa Shiety aktif kembali okeh??

Taaappi...
Sebelum tuh Shiety nak ajak korang masuk bloglist..
Bloglist .. bloglist dan bloglist....

Memang Shiety tak pernah jemu jemu ngan bloglist...
yela..
Nanti Shiety wat bloglist senirik ye...
Korang lak kena join hahaa...
Law tak, Shiety tembak korang.. haha

Edehh...

oklah..
TAk mau cakap manyak...
Ni dia gambar link nya..
Click okeh..



Thanks for reading ! Do drop some comments!

Saturday, June 18, 2011

Mas Ahmad Safwan Ajak Masuk Bloglist

Assalamualaikum !!!

Weyy Weyy Mas Buat Bloglist Baru lah!

Tak caye?? Korang boleh refer sini...
Banner Bloglist Baru Mas Ahmad Safwan
I bet korang pun mestilah kenal Mas kan?
Bukan budak noob baru lah..
Dia dah lama dah..
Bab-bab tutorial banyak dia bagi tips taw... Dan easy to follow..

Suka sangat dengan blog dia...Kreatif cantik menarik...
Maklumlah budak terror computering nie..
Semua leh buat kan...
Tu lah Shiety pown nak ajak korang join sekali nieyh..
Jangan malu-malu .. jangan segan segan..
Mas nie baik orang nye... selalu membantu...
Saya tag semua follower saya ...
Jom terjah masuk kita masuk bloglist dia ! :)

Nama blog : NiteDreamingOfLife
Url blog : http://st0ryofmine.blogspot.com/




Thanks for reading ! Do drop some comments!

Thursday, June 16, 2011

Aiseyman, Aku serius lah!

Assalamualaikum...
Hari nie mood Shiety kurang baik..
Kalau mood korang kurang baik Shiety nasihatkan tak payah la baca ..
Ni cuma luahan rasa Shiety sahaja...

Aku sangat sangat sedih kot...
Tak sangka... 
Begitu namanya kawan...
Bercakap buruk.. 
Mengata...
Di belakang aku dlu...
Kini jelas depan mata...

Hari nie... Niat Aku baik...
Nak war-warkan keadaan semasa di group di FB..
Beware dengan si Hacker Anonymous tuh..
So .. nak bg attention aku just paste jer la Photo list yang dah kena hack tuh..
aku ingat kan diorang akan bincang-bincang or talk about dat stranger tuh..
Rupanya... diorang mengutuk aku ..
Tuduh aku ni is dat thing!! WatThaFFFFF!



Thanks for reading ! Do drop some comments!

"Jom request doodle PERCUMA"

Assalamualaikum...
Hurm ..alhamdulillah lah kan...
Shiety tengok Hacker Anonymous tu dah  tak mengganas lagi...
Tapi Shiety kena la watch out jugak kan...
Dah Shiety tukar password Shiety tuh...panjang-panjang tuh haha...

Okey3...
Kali nie Shiety dah tak larat membebel tapi Shiety nak request sesuatu kat someone nie..
Apenye Shiety oi??

Nie ha..
Shiety nak request doodle kat Si Cempaka nie...
Yola.. Shiety mana reti nak wat doodle ni...
Dapat request kat orang bole la huuhuu...

Ni link dia...

Doodle yang Shiety nak dua jenis.. Gurl dan Boy...Boleh ?? hehe



Thanks for reading ! Do drop some comments!

Tuesday, June 14, 2011

Banana Bread..........

Salam kembali!
Tengok tu..
Shiety dah jadi monyet ... hehe kah kah kah
Ni la akibatnya asyik duk makan pisang jer ..
Ape la Shiety nie kan..
Ok sebab Shiety dah minat makan pisang nie..
Ape kata kalau kita buat....
Banana Bread???




Kita nak buat nie dalam 4 -6 orang  jer...
So yang selebihnya ... 
Pergi buat sendiri hehe..



Thanks for reading ! Do drop some comments!

Rasa bergoyang lah!



Salam semua...
Korang dah dengar berita pagi tadi kan?
Terkejut woo Shiety...

Ape lagi law bukan ..
Gempa Bumi..

Ehsan  Mr google


Dahsyat  betul..
Dari mana Shiety taw nieyh?
Pagi tadi Shiety bukak la berita tv3 tuh...
Sesaja nak tengok tv...

Sampai jer kat berita laporan semasa tuh..
Shiety pun tengok ...
Owh.. Sumatera Utara berlaku gegaran ...
Owh gegaran kat Indonesia tak per lagi tuh..
Tapi gegaran nyh turut dirasai oleh rakyat di Semenanjung Malaysia 
Antara kawasan kat Malaysia yg rasa gegaran tu Melaka, Negeri Sembilan, Perak, Putrajaya dan Selangor..



Thanks for reading ! Do drop some comments!

Monday, June 13, 2011

Hanya Blogwalking Sahaja Malam Nie


Salam korang!
Dah baca tajuk atas tu?hehe..
Ok3..
sorilah.. malam nie Shiety tak update cerita papown..
Cuma nak spend time blogwalking dan nak tidur awal sikit..
Shiety dah jadik batwoman dah dua tiga ari nie..
So Shiety agak capek la..huhu

Ok ..apapown korang layan lah lagu bawah nie kalau korang suka..
Shiety pown ngah dengar lagu nieyh sekrang..
Ok .. daaa~
Wsalam..





Thanks for reading ! Do drop some comments!

Sunday, June 12, 2011

Nasi Lemak Kukus



Nasi Lemak Kukus

Agaknya korang pernah dengar tak?
Mesti ade yang pernah dengar kan..?
Serius sangat sedap..
Kak sepupu Shiety suka sangat makan Nasi Lemak Kukus ni..

Tapi sekarang kan ade Hot Topik berkenaan Nasi Lemak nie..
So kenalah kurang kan makan..
Cuma sekali sekala masak nasi lemak ni ..apa salahnya kan?

Jom kita try buat..


Paparan google











Thanks for reading ! Do drop some comments!

Saturday, June 11, 2011

Ujian.. Semuanya Allah Dah Tentukan....


Macamana iman korang ari nie?
Hope Iman korang lebih baik dari semalam...

Alhamdulillah.. 
Shiety ada sedikit perkongsian ilmu untuk diri sendiri dan jugak korang..

Berkenaan..
Ujian Allah SWT..
Kadang-kadang kita pertikaikan..
Marah, Benci, Geram, Sakit Hati sume-sume tu terpampar apabila kita ditimpa masalah serta diuji...
Sedangkan kita tak tahu ...
Setiap apa yang kita terjadi mempunyai hikmahnya sendiri...

Kat sini.. Shiety nak kongsikan berkenaan ..
Soal Jawab Persoalan Kita Mengenai Ujian Yang Allah Takdirkan...
Berdasarkan Tafsir Al-Quran dan Hadith Rasulullah SAW...
So, diharapkan dapat kita berfikir dan bertindak waras...
Walaupun sedang diuji...



Thanks for reading ! Do drop some comments!

Friday, June 10, 2011

Jom Sertai Bloglist Luqaz!






Welcome & Good Morning EveryOne...!!!

How Are You today?
Hangat ke tak hangat??
Hopefully Sumer-sumer blogger Bless Of  Lurve la..


Without Wasting Time...
Shiety nak bagitahu yang..



Thanks for reading ! Do drop some comments!

Teett... Header Baru ..!





Salam Blogging & Berblogwalking Sumer!


Tengok suda.. Ta payah click eh hehe..



Yeay.... Ops! Alhamdulillah....
Seperti korang nampak sume...
Shiety ada header baru...
Oh yeah .. hehe..

Hurm... mungkin pada korang ..
Korang akan cakap... Eleh ... Header baru jer pown .. aku pown leh buat.. Kacang jer!




Thanks for reading ! Do drop some comments!

Tuesday, June 7, 2011

Bila Mood Happy Bertukar Menjadi Bengang....

Salam ceria semua!
Ha... blog shiety berlagu kan..??
Syiok dak haha..
Nie gara-gara NORA ELENA la...
Kemunculan si dia  dah buat ramai yang tergila-gilakan dia...
Serius ly I've been addicted to that drama eventhough I lah paling ketinggalan dan jarang ikuti sebelum nie..
Amazing kan?

.....Haha....
Enough of dat..
Bukan mood shiety nak st0ry yang happy nie ..
~waaa~

So.. duduk diam-diam!
Dan Listen to me!
Or else!
U will suffer! Hahaha
Kinda cruel and evil 


Dengan Muka Bengang !!

Sila amik perhatian!! Saya bengang sungguh!!






Thanks for reading ! Do drop some comments!

Sunday, June 5, 2011

Im Soo Soorry..

Salam kembali u all!!
Apa khabar??Huhu..
Da lama kita x bersua...
Harap korang khabar baik jugak lah mcam shiety nie ye...


Tak nak cakap dengan shiety..
Ape??
Korang merajuk??
Kenapa??



Ha.. Shiety tahu la shiety xhapdate blog sesangat lelama dah..
Shiety mintak maaf la pasal shiety sibuk eh shiety xdapat nak hapdate blog lagi..
Pasalnya...Shiety ngah bercuti.. dan shiety xbawak laptop sekali..
Tu yang shiety xdapat nak hapdate...
sOO...



Thanks for reading ! Do drop some comments!