Vanilla Twillight: Panggilan Hajiii Telah Tiba Lagii

Cute & Top Bloggers

Sunday, June 30, 2013

Panggilan Hajiii Telah Tiba Lagii


Hohoho Horlickkss !
Assalamualaikum semua ..
Diharapkan semua pembaca dan bloggers sekalian sihad sejahtera..
(Acecey nerdnyaa.. stop it SHIE!) Ahaks


Okeh terus ke topik ari nie .. BAB HAJI

~ Posa pown belum, raya pown tak sampai ag ,
dah cerita pulak bab haji nie, ape kenanya si SHIE nie? ~



Haha.. actually Shie nak gtaw sume yang SHIE dah daftar HAJI ..
Yeayyy !!! Alhamdulillah ~
Adalahh jugak usaha dan niat Shie pergi ke Tanah Suci dan menunaikan rukun Islam ke-5 walaupun tak tahu kesempatan utk pergi tu ada ke tak ..

^_^ Jum tengok gambar bawah nie .. ^_^



Haa..
Kt bwh tu dah statekan
 tahun berapa Shie dengan adik Shie dapat pergi naikk haji ??
Fuhh...Dahsyat gilaa..
masa daftar tuh, encik tuh cakap Shie dapat g masa tuh umo 70 tahun ..
huwahuwahuwa .. Entah larat ke tak masa tuh ... 
Bila dengar tuh cam rasa frust gila lah ..
Tapi dia cakap takpe , sebab kebanyakan yang nak pergi tuh akan dapat
sbb dia bagi keutamaan pada yang belum pergi lagi ,
 cukup keperluan dan simpanan dan yang berumur .. 
So, bila dengar tuh macam da lega sikit ..
Janji ada peluang dan boleh dah mula untuk menabung ~ 
^_^

Oleh itu, Shie kat sini nak cerita sikit syarat-syarat untuk mendaftar haji 
Mudah sahaja ! ^_^

For more info lawati www.tabunghaji.gov.my

Kan ? Kan ? Kan ?
 Janji kita da start menabung pada usia 20-an nie ..
InshaAllah peluang tuh ada ..
If nak pergi haji dengan agensi lain pown bole , lagi cepat lagi berkesan ..
Cuma Shie tak berapa suka sebab ada jugak kes-kes yang berkaitan penipuan 
or visa tak approve la dengan agensi lain ..

Bagi Shie.....
lebih baik berdaftar dengan Syarikat yang sememangnya handle bab haji nie ..
Nak cari org handle or agent pown lagi senang..
Cuma lambat lah sebab ramai jugak org lain yang pulun nak daftar kat syrikat nie ..



Biar lah daftar awal, boleh jugak menabung dan ada kesempatan 
untuk memperlengkapkan diri dengan ilmu-ilmu ibadah
sebelum dapat berangkat ke sana bukan?
Sebab tuh Shie excited la sgt nak cerita kat korang sume pasai nie ..
walaupun entri nya serba ringkas jekkk..
Hihi ..

p/s: Tak sabar bergelar HAJJAH :-p

Moga bermanfaat <3
Wallahu'alam





Thanks for reading ! Do drop some comments!

2 comments:

http://www.picgifs.com/avatars/animals/ladybug/avatars-ladybug-802520.gif
Komen-komen lah.. Jangan segan ok.. :)
komen baik saya puji..komen kritik saya terima..
komen kejam saya rejam kamu... wakakaka...