Vanilla Twillight: Buntu.

Cute & Top Bloggers

Friday, October 5, 2012

Buntu.

Assalamualaikum dan selamat malam..
Hai kawan-kawan .. !
Masih belum tidur ke?
Waa celik betul mata tuh ...

Hehe .. Post kali nie  agak sedih la ..
Sejak beberapa ari , banyak masalah melanda ..
Tapi insyallah ... Shiety akan mampu mengharungi nya ..

Seperti dalam Al-QUran nyatakan :


ALLAH tidak akan membebankan seseorang melebihi kadar kemampuannya.
surah Al-Imran ayat 1 -6.



dan kata-kata yang menguatkan semangat :





“Kerana sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan, sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan.”(Surah al-Insyirah: 5-6)
“...Barangsiapa yang bertaqwa kepada ALLAH nescaya DIA akan mengadakan baginya jalan keluar dan memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangka. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada ALLAH nescaya ALLAH akan mencukupkan (keperluannya).” (Surah a-Talaq: 2-3)
Seperti mana yang ALLAH telah jelaskan pada ayat-ayat tersebut,
walau apapun kesukaran yang dihadapi atau bagaimana ia diatasi,
ALLAH menyediakan jalan keluar dan memberikan berita gembira buat
hamba-hambaNYA yang beriman.

Sesungguhnya, setiap hambaNYA akan dapat menyaksikan bahawa
ALLAH sentiasa mengurniakan kemudahan pada kesulitan yang dialami
selagi mana hambaNYA itu kekal sabar.

Dalam firmanNYA yang lain, ALLAH memberikan khabar gembira berupa
petunjuk dan rahmat buat para hamba yang sentiasa takut dan mengharap padaNYA.


Oke , itu tazkirah malam nie hehehe ..

Nie plak mula bab membebel da ..Hehee

Erm firstly maafla sebab da lama da tak update blog ..
Gmail kena compromised sebelum nie ,,,
And tambah2 busy dengan study dan assignment ..
Hehehe,, ni pown ada dua assignment belum siap
Dengan dialogue untuk MOCK meeting pown masih belum wat dan praktis .. huhu
tapi xpe la mnde tuh xminta mgu depan ..still ada masa ag ..
Fokus for exam this Monday huhu

Actually . ngah sedey nie ..
pasai cuti raya haji pn burn ...
Bayang kan balik umah pn memang hari tuh hari raya ...
Nasib la jadi anak perantauan nie kan .. huhu
Bukan oversea ag tuh ....


ALSO pasal cermin mata .. :(
Dah pecah .. :(
Padahal da pakai since form 2 ag ..
Erm .. 3 thun lebih just tukar cermin jer sbb syg gila spec tu ..

Tengok sekarang , bukan cermin ja pecah .. bingkai pn patah :'(
Alahai dugaan sungguh ..

Semua nie dapat rasa sendiri bila duk Kat Luar ..
Dulu masa duk dkat hostel pown.. masih dimanjakan ..
Semua minta je kat parent ...
sampai nak suh kejut subuh pn mak yang tlg kol gerak kan ..
Memang manjer betul..

Hihi ,, oke sekrang tak wat dah semua tuh ..
Kena jadi lebih baik.. sbb tak semua menda parent mampu tolong bukan?
Hurm ..

Tapi satu jer ..
sampai sekarang Shiety masih belum fit dengan cara belajar kat Uni..
Sebab dulu Shiety da biasa dengan praktis wat soklan ..
Tetiba bagi jer slide kena study huhu
Memang kantoi la resultnya ..

Kalau ada sapa2 yang nak kongsi cara study pn oke gak ..
Sebab memang memerlukan ..
orang cakap kena study awal ..
Pernah try .. wat schedule tapi semua tunggang langgang ..
Kadang2 try gak paksa tak ikut mood , study ikut schedule tapi memang hancur ..
DUk tengok slide macam tengok kayu huhu..
Tak masuk otak langsung ..~



Orang cakap fokus masa lecturer ajar..
Shiety ada try ada jugak kesan nya ..
tapi Shiety senang sangat lost dengan apa lecturer cakap huhu..
Yang paling gila nya , lain lecturer ajar lain Shiety paham huhu..
Aptb ~ lalala~

Hurm .. skarang law nak study ... memang pakai satu method ja ..
Hafal sampai naik gila huhu..
kalau cakap nak paham , memang paham tapi tak dapat nak ingat ..
law ilang jer satu step, semua terus melayang ..

Orang cakap jangan hafal .. Shiety ada gak guna cara paling senang
ALPHABEt style .. ingat keywords then wat ayat seniri ..
Tapi still tak mencukupi tuk dapat full mark ..



Rasanya2 nya takat tuu la eh .. malas nak cta panjang2 .. hehe
SOkay la .. nak g mengemas bilik sambil2 guling2 atas tilam ...
Dipeluk dengan bantai busuk dan Diselimuti dengan comforter ...
Lalala ~

Selamat tidur semua ~

Wallahualam Bissawab




Thanks for reading ! Do drop some comments!

2 comments:

http://www.picgifs.com/avatars/animals/ladybug/avatars-ladybug-802520.gif
Komen-komen lah.. Jangan segan ok.. :)
komen baik saya puji..komen kritik saya terima..
komen kejam saya rejam kamu... wakakaka...