Vanilla Twillight: HAriii RAYA

Cute & Top Bloggers

Monday, August 13, 2012

HAriii RAYA

Assalamualaikum semua ...
Alhamdulillah selesai berbuka puasa pada Ramadhan yang ke 25 nieh ..

Macamana kawan-kawan semua?
 Da makin kurus ker untuk fit baju raya tu  ...ngeh ngeh ngeh...

Bercakap pasal baju raya ... Waaaa ...
Berapa pasang da beli kan?? Excited excited sesangat kan?
Haha... untung ler ... kalau banyak baju raya kuikuikui ..
Rasa-rasa bukan baju raya jer, kasut raya, beg tangan raya,
 gelang raya, semua korang prepare da kan hahhaa :P

Dalam emel Shiety penuh dengan list-list baju raya ..
padahal tak tengok puwn satu ..
tak sempat nak menengok aih tiap2 ari duk masuk emel..
hahaha.. tula duk subscribe banyak sgt..

Kat rumah dekat Kedah nie pown orang dah balun duk main mercun ...
meriahnya ...
Shiety nak main mercun puwn malu dah...
Yela kan da besor gitu nok main mercun ag huhu..

Kad Raya Shiety


Yang kawan kawan terdekat ..
ada yang sibuk menghantar kad raya lah ...
 sms raya lah... duit rayalah... opss hehe.. belum ag kot nak bg duit raya tu ...
tapi terima bole lah AHAKS ~! XD

Mak sedara , mak cik , pakcik, nainai , popo, waipo, waigong, gege, didi, meimei, jiejie ...
 Ha ! Kuar sudah Mandarinnya :-P.. 
semua nya sibuk menghantar, membuat, menganyam, menenyeh ..
(menenyeh?? haha..bantai jer la) semua kuih raya , rendang ,ketupat ..
n segala-gala nya lah ...


Hepi jer semua erk??

Tapi bukan semua tu Shiety nak cerita nie ....



Bayangkan segala-segala yang korang ada tu tiada ..

Maksud Shie macamana lah agaknya orang-orang Bumi Anbiya'
kat Palestin, Syria , Burma, Iraq sana tuh ..

Mereka tak dapat semua yang kita dapat ...Sedih sangat-sangat kot..
Semua yang kita dapat semua nya adalah mimpi bagi diorang ...
Tapi kita?? Macamana kita??

Kita terlalu berseronok ...Sampai lupa ... Kita pown boleh je jadi seperti mereka kalau Allah Mengkehendaki ...

Shiety tersedar.. untuk buat post nie setelah ... Shiety terpikir apa yang Shiety beli masa kat Jalan TAR ari tu ... untuk raya pon da banyak mmbazir huhu..

Sedikit sebanyak Shiety nak seru korang paling korang untuk berikan sumbangan...
dengan  menderma lah ... tak pown .. sekurang kurang nya ...
mendoakan mereka ..itu pown paling kurang  la tu ..

Yelah , kita masih di bulan Ramadhan .. Bersedekah tu banyak pahala nya di bulan mulia nie kan??
Tadi shie ada mengggunakan khidmat google untuk mencari bantuan yang bley dismbang kan ..

Ni dy link for Rakyat Rohingya ..

http://www.klpos.com/ekslusif/11001-malaysia-akan-hantar-bantuan-kemanusiaan-di-rohingya


Semoga dengan bantuan ini ... Diharap dapat ringan kan bebanan mereka ... :-)

MMS Greeting :)





~ Salam Ramadhan ke 25~
p/s : Coretan terhasil setelah mendapat ilham dari sms Raya yang Maxis hantar :-P










Thanks for reading ! Do drop some comments!

2 comments:

http://www.picgifs.com/avatars/animals/ladybug/avatars-ladybug-802520.gif
Komen-komen lah.. Jangan segan ok.. :)
komen baik saya puji..komen kritik saya terima..
komen kejam saya rejam kamu... wakakaka...